Att lära sig nya saker tar tid

Man underskattar hur lång tid en sak kan ta när man inte gjort det tidigare.

På jobbet är jag satt som ansvarig på vissa dokument och dessa ska uppdateras 1 gång per år. Jag måste även skapa ett nytt dokument för en uppdragsbeskrivning.

Systemet som dessa dokument ligger och ska skapas i är helt nytt för mig. Jag brukar inte ha svårt för att lära mig nya saker när det kommer till teknik men detta är en utmaning. Jag får inte alls till det som jag vill ha det och har suttit i timmar med att försöka skapa ett dokument jag är nöjd med. Det är verkligen ett svårt program och manualen stämmer inte in med verkligheten plus att den verkar hoppa över vissa saker som jag behöver.

Hoppas på att få boka in en tid med någon som kan programmet och gärna innan semestrarna. Hade möjlighet för någon månad sen, men eftersom de som satt mig som ansvarig på dokumenten glömt att ge mig behörighet till att jobba i programmet, har jag spenderat de senaste två månaderna med att försöka få tillgång till dokumenten.

Det är inte lätt att börja om och lära sig nytt och ännu svårare när man inte har någon som kan visa en. Jag tycker ju om när saker går snabbt och jag vill gärna bli klar. Men nu får jag träna tålamod.

I morgon är det röd dag så på onsdag blir det nya tag.

Gillar

Kommentarer