Bra smärtlindring gör omöjliga saker möjliga

Dagen gick över förväntan ur smärtsynpunkt så ont som jag hade igår trodde jag inte det skulle gå idag. Tog både citodon och naproxen i går utan nån nämnvärd effekt. Jag har i mig själv ganska hög smärt tröskel och när jag väl behöver brukar en tablett citodon slå ut mig fullständigt så lättpåverkad är jag. Men igår ville det sig inte trots häst dos för att vara för mig.

Men trots det beslöt jag mig att gå till jobbet idag. Och det gick jättebra. Tog bara naproxen i morse och det räckte för att hålla smärtan i schack. Nu höll jag mig till enbart administrativt arbete och hade ingen patient kontakt på det sättet men det var nog bra, för även om det funkade bra och jag inte hade hade ont så det störde kände jag av vissa moment. Det går bra att skriva på datorn men inte att skära bröd eller häfta ihop papper. Låter löjligt och jag kände mig jätte dum när jag skrek till vid häftapparaten 😂. Men det är tur att man inte kan lura kroppen helt så man överbelastar bara för man inte råkar känna smärtan just då.

Även om jobbet gick bra insåg jag att hemma är det inte lika lätt att komma runt hindren. Alex somnade i bilen på väg hem från dagis. Att bära in honom till sängen var inte det bästa jag kunde göra känner jag nu i efterhand och förstår läkarens väl att sjukskriva mig från omvårdnadsarbete. Men vad hade jag för val. Ingen var ju hemma och även om klockan var 1730 så var det ju asvarmt. Hade med all säkerhet blivit sos anmäld om jag låtit honom sitta kvar i bilen till M kom hem, så det var bara att bära. Och nu känner jag att det inte var bra men jag får ta en citodon, sova  och hoppas på att morgondagen blir lika bra som idag. Så får jag planera bättre i morgon så han inte somnar i bilen igen 😆

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229