Dyslexi och brokigt förflutet - Frukost date med Staffan Nordstrand

Ibland träffar men en sån där personen som man skulle kunna lyssna på för evig.

I Torsdags fick jag tillfälle att få träffa och lyssna på Staffan Nordstrand. Han har skrivit trilogin under floden, som jag sträckläste, och Byggfirman, som ännu inte finns i min bokhylla men troligen kommer inom en snar framtid 😉

Bara denna mans bakgrund är spännande och imponerande. Efter att tillbringat mycket lite tid i skolan under sin uppväxt och kämpat med dyslexi, tog han tag i livet och läste in allt han missat. Han hamnade sen i byggbranschen och den i sin tur förde honom till Thailand, där alla böcker har sin grund. Inte nog med att hans berättelser är spännande och fängslande. Jag, med liknande dyslexi problematik, blev så otroligt inspirerad av hans motivation och vilja. Och jag tror han skulle kunna inspirera många ungdomar med sin historia. Han har en vision om att gå ut i skolorna och berätta om sitt liv och sitt arbete med sina böcker, hur livet tog honom till platser han aldrig trott när han var yngre och livet gick emot. Vilken upplevelse det skulle vara för barnen att få höra. Jag hoppas hans vision blir verklig och att fler får ta del av historien bakom böckerna.

Själv kunde inte sluta prata om detta fantastiska möte när jag kom till jobbet senare. Om jag kunde återberätta hälften av allt han berättade skulle ni förstå. Hur han fick fly för sitt liv, Hur det tog två år att komma upp i bergen där ingen annan fått komma. Kontakten han har med personer i sina böcker. Ja det fortsätter

Nu har Staffan precis kommit ut med en ny bok som heter opium. Och likt de tidigare böckerna bygger den på verkliga händelser som är skrivna i romanform. Den är skriven utifrån kunskap Staffan inhämtat när han gjorde research för Under floden Trilogin. Och det ska bli så spännande att läsa den.

Att lyssna på denna man är fullständigt fascinerande. Hans reaserch inför sina böcker är otrolig och jag skulle kunna lyssna i timmar på hans berättelser och jag skulle kunna prata och diskutera minst lika länge. Hur mycket som man än läser i böckerna så är det ju ändå så att historien bakom är så mycket mer. Vi fick även se en opium våg han hade fått på en av sina resor under arbetet med böckerna.

Under tiden vi lyssnade fick vi avnjuta en fantastisk frukost buffé på Usine ile Roi på Flemminggatan 7. Alltså vilken frukost, hit tänker jag gå flera gånger. Dom choklad doppade jordgubbarna med kokos och nötter tog hem alla priser. Gud så gott det var. Fantastisk personal och mysig miljö. Blir sugen bara jag tänker på det. Dom serverar lunch med och den är jag lite sugen på att pröva den med.

Tack Staffan för en otroligt spännande morgon och jag kan inte nog rekommendera tidigare böcker och ser fram emot med spänning att ta mig an denna senaste skapelse.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229