En mindre bra förälder

Att alltid vara på topp och vara den där otroligt bra och pedagogiska föräldern. Hur gör man det?

Personligen lyckades jag inget bra i dag. Skolan är i gång igen och med det stressen och gnälliga barn. Det spelar ingen roll hur tidigt man går upp när ett barn 5 minuter innan det ska gå ut genom dörren kommer på att shortsen är för små och vill ha ett annat par som inte finns att hitta. När det helt plötsligt bestämmer sig för att cykla till skolan men inte har lagt tillbaka sin hjälm där den har sin plats och inte går att finna.

Det blir ju inte bättre av att lillebror skriker i högan sky att han vill cykla och vi har inte ens hunnit byta blöja och samtidigt den tredje som tjuter att hon inte alls vill gå på sin första basket träning för hon vill gå hem till en kompis som BARA kan leka just idag.

Det börjar med att det sjuder sen börjar det koka och slutligen får vulkanen ett utbrott av massiva kalibrer.

Barnen tystnar visserligen och löften kommer om att de minsann lovar att städa sitt rum idag etc. Men skadan är ju redan skedd och man mår så dåligt att man vill bara bort.

Man känner sig som en otroligt dålig förälder och tänker att barnen kanske skulle må bättre av att ha en annan mer stabil mamma. Men jag älskar ju dom och jag vet att dom älskar mig.

Och i eftermiddag får vi börja om igen på nytt. Försöka hitta fotfästet igen och hitta tillbaka till tilliten och en bättre dag.

Imorgon är en ny dag och vi kan göra starten på den bättre än den här.


#föräldraskap #ilska #Barn

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229