En stor förlust

Jag hade min fösta kontakt med honom när jag läste Global Hälsa under min utbildning till sjuksköterska. Jag har hört honom prata många gånger både i tv och verkligheten, senast bara för några veckor sen i Malou efter tio.

Nu fick jag precis veta att han somnat in idag. Hans Rosling var en förebild och känd både i och utanför Sverige för sitt hälsoarbete. Han kommer vara saknad och lämnar efter sig ett tom rum i en värld där hans kunskaper så behövs. Alldeles för tidigt tog cancern en rik personlighet. Jag har inte träffat någon som inte beskrivit hans föreläsningar som intressanta och trollbindande.
En tråkig och sorgens dag för oss alla hans fans och hans familj och vänner.

Text tagen från KI Hemsida:
Minnesceremoni för professor Hans Rosling

Karolinska Institutet kommer att hedra Hans Rosling med en större minnesceremoni öppen för allmänheten. Dag och plats är ännu inte bestämda, men för att få en uppfattning om hur många som vill delta, ber vi alla intresserade att redan nu lämna en intresseanmälan på

http://ki.se/om-ki/minnesceremoni-for-professor-hans-rosling

I samband med detta arrangemang kommer vi, i enlighet med Hans Roslings önskemål, att samla in pengar till UNICEF, FN:s barnfond.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229