Försäkringskassan tvivelaktiga jobn

Försäkringskassan är alltid ett hett ämne. Oavsett om det gäller sjukskrivning, havandeskaps penning eller något annat.
Jag måste säga att jag haft tur genom åren. Aldrig har dom strulat. Havandeskaps penning har jag haft utan problem, sjukskrivningar och VAB har aldrig skapat några problem. Jag har aldrig trott det skulle bli några heller. Men nu fick även jag känna på deras inkompetens. Det var ingen stor sak men det får mig verkligen att fråga sätta deras sätt att jobba.
Vi Vabbar väldigt sällan här hemma. dels för att barnen sällan är sjuka men även för att vi oftast kan lösa det på annat sätt. Men nu hade jag några dagar att plocka ut. Jag har ju minne som en guld fisk så även om jag kommer ihåg att anmäla VAB så glömmer jag plocka ut pengarna. Så nu hade jag några dagar som släpade typ 4 tror jag. I februari anmälde jag att jag ville ha pengarna. Nån vecka senare ringer försäkringskassan upp. Dom är förvirrade över hur jag jobbar eftersom jag jobbat olika procentsatser senaste året. Efter 40 minuters samtal är vi i alla fall överens och pengarna ska betalas ut. 1 månad går inga pengar kommer. Jag ringer upp. Nej det finns ingen anteckning om att de ringt en månad tidigare. Vi får gå igenom igen alla uppgifter och vi kommer återigen överens. Jag väntar på pengarna men inga kommer. Gick in häromdagen och tittade och såg att ärendena fortfarande låg ohanterade. I mitt stilla sinne tänker jag irriterat att jag måste ringa och fråga vad som hänt MEN de hinner först. Inte för att meddela vad som hänt, Nej en tredje gång ska vi gå igenom samma saker vi gjort de två föregående gångerna för de har fått intyget från min arbetsgivare, det är dock inga nya uppgifter handläggaren syftar på utan det är samma som de fick i februari som vi redan gått igenom 2 gånger.
Jag ska säga att jag var så irriterad så jag var riktigt otrevlig i telefonen. Hur svårt är det att göra sitt jobb och skriva ner något man kommit överens om. 3 månader tog det dom att betala ut 4 VAB dagar. 4 stycken. Jag undrar mycket över kompetensen hos de personer jag pratat med. Om inte jag helt missminner mig så var det tom samma kvinna som ringde igår som första gången. Man blir förundrad och jag inser vilken tur jag hitintills haft som sluppit undan deras inkompetens. Nu blir inte jag jätte drabbad rent ekonomiskt men jag tänker på den ensamstående föräldern som är beroende av att systemet fungerar. Det kan ju vara avgörande om de kan betala räkningar eller tom rent av handla mat till sina barn.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229