Hur man planerar bilresa med barn

Sverige trip sista veckan på senestern. Noga planerad med flera stopp på vägen för att rasta barnen. Men när ett av våra stopp-alternativ föll igenom på vår väg nedåt södra delarna i sverige, var jag tvungen att hitta något alternativ. Gärna inte för långt från mororvägen och inte allt för dyrt.

Tidsmässigt skulle stoppet vara ca 2 timmar tänkte jag, och googlade febrilt under första timmen av bilfärden.

Vingåker outlet? Ja tyckte micke, min blick föll ut genom fönstret och det fina vädret. Nä tyckte jag. Kul för oss men inte barnen. Kände jag ville göra nått barnvänligt.

Kolmården då? Nä det är dyrt och en heldags aktivitet.

Av en slump sökte jag på att göra i Linköping med barn och fick upp Friluftsmuseet gamla Linköping. Tyckte det lät kul och läget var bra.

Vilket ställe!

Vi började med lunch på wärdshuset. Trevligare personal är nog svårt att hitta, och flitig. Så imponerad hur denna tjej ensam skötte bordsplacering, beställning, servering, betalning men ändå hade ett leende på läpparna och busade med barnen.

Vi parkerade för två timmar men om ni ska besöka gamla Linköping räkna med längre om ni ska äta med. Fanns massor av se och vi han med den gamla skolan där man kunde pröva på både hur det var att skriva på griffeltavla och med bläckpenna som doppades i bläck.

En tur med tufftuff tåget tillsamans med spelande sommar ungdommar i tidstypisk klädsel var en upplevelse både vi vuxna och barnen uppskattade.

Därefter fick vi snällt gå tillbaka till bilen eftersom parkeringen tpg slut. Hade gärna stannat ett tag till då det fanns massor att se, göra och uppleva.

Vi han i alla fall med ett snabbt besök på cloettas fabriksbutik och efter lite speedshopping och chokladfrosseri var vi ute på vägarna igen, men med avsikten att komma hit igen nån gång .

Gillar

Kommentarer

Days by Johanna
Days by Johanna,
Vilket härligt ställe! 😊
daysbyjohanna.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229