Isolerad pga smittrisk

Ett nytt virus har äntrat vår värld. Nu är jag en av de där som är mindre orolig. Nu är det säkert någon som säger att folk dör ju. Ja det gör dom, det gör dom även av vanliga influensan och då kommer kontringen, det är inte en influensa. Nä men fortfarande dör över 200 personer i vanliga influensan varje år för att folk inte stannar hemma när de är sjuka och fast att det finns vaccin. Inte är det någon som går ut och skriker på gatorna, ahh årliga influensan är här.

Nu tar jag inte så lätt på det att jag går till jobbet med symtom, inte heller mina barn vistas i skolan med symptom, men samtidigt är det något jag tycker ska gälla alla infektioner. Vi behöver lära oss en läxa av detta. Kanske ska vi lugna ner vårt stressade samhälle och faktiskt stanna hemma när vi är dåliga.

Åk pendeltåget en vanlig dag i januari/ februari, hur många står inte och hostar ut i luften och smittar ner alla inom en två meters radie för jo det gäller influensa viruset med.

Jag hoppas det är en väckarklocka för alla hur man bör sköta sig vid sjukdom. Det klagas på att det skal läggas miljoner på hygienkampanj, men åter igen tänk er en morgon i rusningstrafik på tunnelbanan och fundera över hur många där som faktiskt hostar i armvecket eller spritar sina händer innan de håller sig i stödhantagen. Handen på hjärtat hur många av er hade handsprit i väskan/fickan innan Corona kom. Tänk på hur många vi har i landet som aldrig lärt sig detta basala med handhygien, som kommer från helt andra ekonomiska och utbildningsförutsättningar. Ta inte för givet att bara för att du vet hur man gör så vet alla det, jag kan dessutom helt säkert säga att även du har brister, vet du verkligen hur man spritar händerna på ett korrekt sätt, för det lärde jag min i min utbildning inte i vanliga skolan eller samhället, Vet du hur man tvättar händerna på ett korrekt sätt för det är heller inte självklart för de flesta?

Så kanske vi inte behöver alla de där miljonerna för att utbilda folk, men utbilda det behöver vi. Ta ert ansvar och stanna hemma vid symtom, det gör jag, även med de minsta symtom, var observant. Följ riktlinjerna för hygien och läs på, lär era barn och vänner för det är inte självklart att de kanGillar

Kommentarer