Köksfenomenet

Är det någon som kan förklara eller kanske till och med ge tips på hur man förhindrar uppkomsten av "disken sätts inte in i diskmaskinen fast den är långt i från full"


För mig är det en självklarhet att sätta in direkt i diskmaskinen om det är smutsig disk men jag verkar vara den ända i hushållet. Nu kom jag upp igen på morgonen och åter är diskhon fylld med smutsiga glas. I min oskuldsfullhet tar jag igen och tänker "jag måste tömma den resa diskmaskinen" men ännu en gång möts jag av en halvfull maskin med smutsig disk och än en gång inser jag att samtliga deltagare i min familj åter igen bara satt sin smutsiga disk på bänken och tror att den magiskt ska flyga in i maskinen. Det som är mest fascinerande är väl ändå den vuxna familjemedlemmen som envisas med att göra detta, men det är svårt att lära gamla hundar sitta, Ser samma beteende hemma hos min svärmor.

Men min fråga är varför, varför sätter man inte in direkt i maskinen. det blir ju extra jobb om det ska mellanlanda på en bänk först, jag förstår det inte, och varför är barnen så svår dresserade?

Min yngsta på 5 år har jag lyckats dressera till att i alla fall ta sin tallrik från bordet, och det går nu på rutin men dom andra två lyckas inte ens med det. Jag sliter mitt hår, ja de är en bagatell, men det tar på mitt psyke att dagligen komma upp till en bänk med disk. Även om det skulle vara tömd när jag går och lägger mig är det på något sätt full när jag stiger upp på morgonen, vad är det som händer i mitt hus på nätterna?

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229