Läs och skrivsvårigheter

Ett nytt kapitel i våra liv tar sin början nu.

Var hos logopeden i dag för att få svar på utredningen vi varit på med Rebecca. Kändes så skönt att någon verkligen lyssnade och förstod mitt problem i frågan. Kändes även väldigt skönt att få bekräftelse på att det jag ser och upplever inte är bara i mitt huvud.

Uppgifterna som Rebecca fick göra visade att hon har tydliga läs och skrivsvårigheter. Men samtidigt är det inte helt samstämmigt allt. Ett test tex där hade hon svårt på den lätta delen men klarade den svårare bra. Det brukar vara tvärt om.

Det blir ingen dyslexi diagnos i dagsläget men det ska vara uppföljning när hon går i femman. Det ska ändå sättas in insatser eftersom hon ändå har problematiken.

Någon som också uppmärksammades var hennes problem med koncentration. Hon hade stora svårigheter fast dom satt i ett litet rum utan direkt avledande faktorer och bara var hon och logopeden. Logopeden kommer skriva i remiss svaret att hon rekommenderar ytterligare utredning kring detta då även det kan vara en anledning till svårigheterna. Återigen kändes det skönt att någon såg det jag ser och inte bara avfärdar det.

Men alla åtgärder vi måste göra redan nu hemma för att hjälpa henne känns nästan övermäktig. Kände lite panik över hur jag sak hinna göra detta med henne. Samtidigt så ska vi ha ett möte med skolan med och prata med dom där och förhoppningsvis släppa pressen på mig att förmå henne läsa fast hon inte vill. Skapar otroliga frustrationer och med barn med dessa svårigheter ska man undvika konflikter.

Så nu blir det att ändra lite här hemma. Och vi får hjälpmedel efter behov som jag hoppas ska hjälpa till.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229