Organisatören-en berättelse om psykisk ohälsa

Vad händer när chefen tar semester? Sjunker skeppet då? Nej naturligtvis inte.

Vad händer om Organisatören i hemmet tar timeout? Rasar allt då?

För tillfället kan det göra det. För att man själv som organisatör har byggt upp en situation där man ensam håller i alla trådar. Risken med ensamt ansvar är ju då att man tillslut inte orkar. Man orkar inte hålla alla bollar i luften och allt rasar runt en. Samtidigt kämpar man för att hålla alla bollar uppe ändå för man är rädd att samhället kommer kollapsa bara för man missar en boll.

​Det är läskigt att släppa kontrollen men det är ännu läskigare att tappa kontrollen. Att inte kunna styra över valet själv. Det framkallar en ångest som får en att må ännu sämre. 

När man inser att man glömt att skolan stänger tidigt fast man skrivit upp det, när man missar föräldramöten för man bara inte minns, att försova sig för man inte fått en hel natts sömn på gud vet när. Det är ingen katastrof, det finns protokoll, barnen är stora och kan gå hem själv, och om de är nån minut senare till skolan vad gör det. 

Men det är svårt att tänka så för någon som tycker det är viktigt att vara involverad. Ännu svårare är det att ta insikten att det kunnat undvikas. Det finns ju oftast alltid någon att dela ansvaret med.  

Det gäller bara att våga lita på.och dela med sig till den andra. Men inte alltid så lätt.

Gillar

Kommentarer

Anna
Anna,
"Det är läskigt att släppa kontrollen men det är ännu läskigare att tappa kontrollen"
Den meningen tog mig med storm. Jag läste om den och kände att "det är ju precis så det är, precis där jag är"
<3
womsa.se/frumagnolia/
johannaaltun
johannaaltun,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229