Påsken är förlåtelsens tid

Härlig start på dagen med frukost på Öppna förskolan, eller nu ljuger jag. Så började inte alls dagen. Det var en strssig och tjafsig morgon hemma men jag väljer att min dag startade just där på Öppna Förskolan.

Dom hade påskfrukost och kyrkans ena församlingspedagog kom och berättad om påsken för barnen. Önskar jag hade fått med mig de stora barnen för tror de hade uppskattat det lite mer än Alexander som bara ville läsa boken om Max istället. Däremot jag tyckte det var väldigt intressant. Och jag tycker det är så kul med mångfalden och öppenheten. Där sitter vi och pratar om påsken utifrån den kristna högtiden det är och hälften av oss är från Eritrea och Somalia, men uppskattar det minst lika mycket att höra om påsken och vart den kommer ifrån.

Det berättades om kopplingarna mellan den kristna högtiden och kopplingen till ägg, tupp och tom påskkärringar. Jag lärde mig massor. Har alltid trott att påskkäringarna levde kvar från asa tiden men det visar sig att det finns en tydlig koppling till även det kristna delen av vårt ursprung.

Sen tog jag Alex och åkte till jobbet. Det serverades påsklunch på min gamla avdelning och jag var inbjuden. Inte en chans jag missar på en sådan inbjuden. Jag älskar dessa luncher på jobbet. Alla tar med sig något litet och det blir en fantastisk buffé från alla världens hörn. Att det dessutom är den bästa personalen och toppen kollegor gör inte saken sämre.

Naturligtvis jobbade jag lite med. Jag är ju tyvärr så av naturen att jag inte kan låta bli när jag är där.


Gillar

Kommentarer

Fnulan
Fnulan,
Åh det låter helt underbart!! Jag vill också få vara med en gång...
KRAM
www.fnulan.se
johannaaltun
johannaaltun,
Du får hänga med till jul 😀
nouw.com/johannaaltun
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229