Rasistisk håla

Detta inlägg kommer säkert reta en del men det skiter jag i.

Jag kommer från en liten håla i södra Sverige. När jag växte upp fanns inga invandrare där, dom var inte välkomna. De ända med icke europeiskt utseende var kineserna som hade Kina restaurangen. Och vilken skit de fick ta. Dom hade höga portar och staket för att stänga obehöriga ute. Jag såg folk kasta ägg på dessa portar, jag såg toalettpapper slängas och övrig skadegörelse.

Jag var även med om hur en kille blev anledningen till världens upplopp bara för att han råkade ha en annan hudfärg och inte kom från min ort. Det var nog en av de mest obehagliga upplevelser jag haft i mitt liv.

Trodde vi kommit längre, trodde vi mognat. men när jag nu läser hur folk reagerar bara för att de ska ta i mot ensamkommande flyktig barn, blir jag mörkrädd. Man märker hur lite dom vet när dom pratar om att bara pojkar och män kommer. Om dom visste varför. jag har hört varför. Kvinnorna är säkrare hemma för det är pojkarna och männen som tas till kriget. De är också starkare och det är större chans att de klarar sig iväg. För en kvinna/flicka som flyr Syrien handlar det inte om utan när hon blir våldtagen. Åldern spelar ingen roll.

Nu säger säker någon ”men våra flickor då”. Ja dom är ju inte ensamma dom har ju oss föräldrar. Det finns personal på skolorna. Och min åsikt är ju att man inte ska springa ute på kvällarna själv. Det är inte samma klimat som för 25 år sen och det är inte bara pga flykting strömmen. Även svenska pojkar gör saker dom inte ska. Ligger mer i den ökade slappheten i föräldraskapet skulle jag säga.

Jag blir även ledsen för egen del. Jag hade inte haft min man eller något om av mina underbara barn om alla varit så inskränkta. Hans föräldrar hade inte fått stanna i Sverige i så fall. Det som skrämmer mig är att det är folk i min närhet som hyser dessa åsikter att dom inte är välkomna. När ni säger att flyktingar inte är välkomna är det samma sak som att säga att min man inte har här och göra. och han är född och uppvuxen här. Han bidrar till din välfärd precis som du och jag.

Jag kan väl hålla med om att antalet kanske behöver kontrolleras på vissa håll men det finns gränser för hur man uttrycker sig.

Det är inte första gången detta sker och vi kommer klara det denna gången med.

  • Debatt

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229