Skräcknatt

Natten har varit sömnlös kan man lugnt säga. Vaknade vid två och hade svårt att somna om. Inte lätt att sova med en snurrande 12åring och en sparkande 2 åring med sig i sängen.

Lyckades somna om för att brutalt väckas 30 minuter senare av en röst som skriker ut i mörkret "Warning, warning storm expected". I vårt rum befinner sig tydligen en vädervarnare som var satt på högsta volym. Rusar upp för att försöka stänga av den innan barnen vaknar. Lyckas till slut, pustar ut och lyckas slummra till igen, bara för att en stund senare återigen slitas ur sömnen av ytterligare varning om oväder. Fan trodde jag lyckats stänga av den men inte då. Men denna gången går det till slut men i farten trillar saker runt mig i mörkret. Får ta det under morgondagen när det är ljust igen.

Barnen sover fortfarande men själv ger jag upp. Sätter mig i köket med min bok. Lyssnar till vädervarningarna som kommer med jämna mellarum, tittar på blixtarna som avlöser varandra i Norr men ännu inte nått oss.
Dom säger att stormen utgör risk för takskador, skador på bilar och träd. Smyger ut och tar in vagnen som står ute, hade ju varit snyggt om stormen tog den nu när vi inte ska ha den andra.

Halv nio är jag dödds trött, har inte sovit något. Alex ligger bredvid mig i soffan. Han vaknade upp och ville inte sova i sänhen mer. Stormen som varit på väg sen två i natt har ännu inte nått oss men är på ingång. Blixtarna i fjäran har nu blivit kraftigt muller över oss och himlen är svart.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229