Smärta som förlamar

Huvudvärk är något som varit en del av mitt liv sen jag var tonåring. Minns hur min mamma försökte hjälpa mig med akupunktur utan framgång eller ja det kanske var framgångsrikt, minns bara smärtan från nålen mitt på huvudet, och sen har det ju faktiskt varit bättre under mitt vuxna liv, upplever jag i alla fall. Men det är ju det som är så fantastiskt med smärta. Man glömmer så snabbt, därför vi väljer att ha mer än ett barn ;)

Men nu är det annorlunda. återigen besväras jag av svår huvudvärk. Riktigt vad det beror på vet jag inte. försöker föra dagbok för att se hur den beter sig och trodde jag hittat svaret. Kunde se ett mönster, ca en vecka innan mens 3 dagar med huvudvärk. Får även påverkan på synen vilket jag inte märkt förr och det är vansinnigt jobbigt.

Men så när man tror man vet hur smärtan beter sig så man kan förbereda sig så ändrar den riktning. Är inne på dag fyra med huvudvärk. Denna gången stannade jag hemma från jobbet då jag även hade inslag av feber så det kan ju vara infektionsutlöst. Natten som var var hemsk. Vaknade två gången med smärtgenombrott som jag mest kan beskriva som en blixt som gick genom huvudet och gjorde så ont att jag kunde skrikit rakt ut. Nu på morgonen vaknade jag med smärta över höger öga, vanligt vis sitter det på vänster sida, Smärtan känns som den går från ögat rakt genom huvudet och ut vid en punkt i nacken. Smärtan följer liksom inte huvud formen utan känns som den skjuts rakt igenom. Jag såg initialt väldigt dåligt på höger öga och ett illamående som gjorde att varje rörelse fick det att vända sig i magen på mig.

Att ta Ipren eller naproxen kan hjälpa till att ta udden av värken men den befinner sig fortfarande kvar. En känsla av att området vid höger öga och ner mot kinden är bedövat men ändå värker, som molande tandvärk ungefär. Påverkan på synen, det man kallar aura, är påtaglig. Jag vet att det kommer gå över men att det ändrar riktning i beteende är oroande, skrämmande, Smärta är ju i akut fasen en varningssignal. Men detta är ju inget nytt egentligen, det är något jag haft länge och då är det inget farligt, man måste bara hantera den.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229