Vardag efter ett lov, inte som alla andras

Måndag efter sportlovet. Lovet har präglats av avsaknad av rutiner och då blir problemen större än för andra familjen som inte har bar med NPF diagnos. Jag jobbar heltid, samtidigt måste jag har koll på att saker fungerar hemma fast jag inte är fysiskt på plats.


När vardagen flyter på så kan det fungera ganska bra med uppbackning via telefon och påminnelser, men efter ett lov är det helt annorlunda. Vi behöver tänka till extra och vi måste jobba mer med det här hemma.

Igår var det måndag efter lov. Jag glömde följa upp via telefon och kom hem visserligen tidigare än jag brukar men kaoset var redan ett faktum. Hela huset var upp och ner, nu vet ju de flesta som känner mig att det alltid är kaos hemma hos oss men igår var det värre. Smutskorgen var tömd upp och ner, Dörren till ett av sovrummen var av sina gångjärn, Lådan med badkläder var utvält över trappan. Ett barn som ligger i sin säng istället för att vara på sin basket träning och som återigen inte kommit iväg till sin trummlektion.

Varje lov, samma visa.

Nu har jag tagit beslut att gå ner i arbetstid temporärt för det fungerar inte längre. Stressen det skapar ger en stor ångest. Jag ska få gå en ACT behandling via ADHD center som förhoppningsvis hjälper mig.

Jag kämpar som många andra med mig, men det är inte alla som förstår just min värld


Gillar

Kommentarer