working 9 - 5

Aldrig under min yrkes karriär som sjuksköterska har jag haft längtan efter en måndag - fredag jobb. Medan andra har strävat efter de eftertraktade veckotjämsterna har jag har älskat möjligheten att göra ärenden mitt i veckan utan en massa folk överallt samtidigt. Möjlighet till egentid när barnen varit i skolan och sen jobba på helger när tempot är lite lugnare.

Nu när även jag har ett måndag till fredag jobb har jag svårt att hitta den där tiden. Jag får trängas med alla andra i butiker på helgerna. Möjligheten till att ta barnen direkt efter skolan mitt i veckan till tex simhall är borta.

Ja nu är ju inte en förändring som gjorts med jobbbytet. Jag jobbar för första gången på 14 år heltid. I korta perioder har jag hört det förr men inte kontinuerligt som nu. det medför långa dagar har även längre resväg så 1 1/2 senare än förr är jag hemma från jobbet nu.

Jag hade en gång ett lönemål och så när jag nådde dit skulle jag gå ner på halvtid. Men väl där har de pengar en heltid genererat hittat hål att täppa igen och mitt mål har fått stiga åt sidan.

Jag hör unga kollegor på bussen beklaga sig över skiftarbete samtidigt kan jag längta efter det, vill fråga om vi ska byta för ett tag. För gräset är inte grönare på måndag - fredag sidan, det medför andra problem.

Men jag behöver i och för sig aldrig bråka om jul och nyår mer för så har vi stängt 😆

  • Jobb

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229