Att få vabba som sjuksköterska

Tänk att det finns sådana här arbetsplatser och jag har turen att jobba på en. Idag blev det sjuk stuga hemma. Jag var redan på jobbet när Emma ringde och berättade att hon mådde jättedåligt. Även Rebecca hade fått stanna hemma för hon inte mådde bra.

Jag gick till min chef och berättade läget men att jag kunde stanna till lunch då vi hade ganska mycket idag.

Vid 11 kommer hon in och kollar läget och hur vi ligger till. Jag måste ha varit lite stressad för både hon och en annan kollega kommer fram och säger det är ok. Familjen är viktig, familjen går först. Gör det du hinner sen tar vi över om det är något som är kvar.
Jag har aldrig varit med om en sådan tillåtande atmosfär. Det är aldrig jobbigt att hjälpa varandra. Det är ok att jobbet kommer i andra hand. Taket faller inte in för att en saknas. Jag tror den stora skillnaden är att man möts av en attityd och öppen dialog att det är ok att låta livet komma först. Man kan gå hem, ta hand om sina sjuka barn utan att tänka på att nu lämnar man sina kollegor i sticket. En attityd som jag inte mött tidigare under mina år som sköterska. Kanske har den funnits men inte så uttalad som jag behöver för att inte känna att jag lämnar dom i sticket .

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229